Få hunden att sluta hoppa

 
Någonting som vi kämpar med är att få Bowie att sluta hoppa och bli helt galen såfort det kommer folk. Vi kör med att ingen får hälsa på henne förens hon har lugnat ner sig. Det funkar ibland, men det är svårt för hon har världens sämsta koncentrationsförmåga. Finns det något som är roligare enligt henne, då existerar inte vi, inte ens om vi mutar med godis.
 
Vi säger; "Sitt!"
och hon sitter ner i ungefär 10 sekunder sen är hon uppe och hoppar och flaxar omkring med tassarna.
Och blir halvt strypt för hon drar så mycket. 
 
Har även testat med att vända ryggen till och ingnorera henne, och eventuellt gå ifrån rummet om hon fortsätter hålla på. Men det fungerar inte alls..
 
Om det är någon hundexpert därute som har några tips till oss så får ni mer än gärna säga till!

Moa

Sv: haha ja visst var de x) kika gärna in igen, har teoriböcker till salu för b-körkort från augusti i år så de är nya ;)

Vi brukar försöka med att han har ett ben i munnen redan innan för då koncentrerar han sig på det också och blir inte lika hysterisk :) sedan brukar vi säga "nu är det bra" och ta bort honom några meter tills han är lugn :) då hälsar han finare sen :)

ViktoriaCaroline

Åh vilken fin hund! :) Våran hund är likadan, han blir jätte glad så fort det kommer någon och hälsar på :P

Nelly

Har för mej att Bowie är ganska ung? Min mormors storpudel hoppade som en känguru när han mötte folk de första åren, men lugnade ner sej allt mer när han blev äldre :)
Men annars kanske ni kan prova:
x Klickträning
x Fortsätta på 'inte hälsa om hon hoppar'-tänket men gå lite längre: backa henne från personen om hon hoppar, låt henne gå fram när hon slutar men upprepa om hon börjar igen.
x Be personerna hon hälsar på att huka sej till Bowies höjd när dom hälsar så att hon vill hålla sej på marken

Hoppas ni får ordning på det ^^

Elin

Hahahah vad söt :D

F R I D A - M A R I A

Haha! Så söt bild!

julia

åh vilken cooling! så söt :)

jossan

Haha söt! ;)

sv: Tack så mycket, visst är dom!:D

♥ Elsa ♥

Åh vilken söt bild, haha!

Esmeralda

hahah vad gullig hund;)

gwen

har typ också det problemet med min hund, men man kaan ju öva med nån i familjen som går ut och knackar på och då är det alltid bra med godis :)

Linn

Vilken söt hund! Hoppas du får bukt med hoppandet!

Mvh Linn

Sanna

Cool hund :))

Terése Bouvier

Hundexpert är jag ingen, men har haft - och har hund och läser det mesta jag kommer över och går på kurser och seminarium :P

Hunden är väl inte så gammal, och då är det svårt för den att koncentrera sig länge, och skall en ignorera bort ett beteende så måste en vara väldigt konsekvent, och det tar tiiid. Det samma gäller det där med att med hjälp av lydnad få henne att "hålla sig i skinnet" glöm det. Ni skall såklart fortsätta att öva på det, men bara under korta perioder åt gången. När hunden blir äldre så kommer ni bli förvånade över hur lydig den är och hur mycket den lärt sig trots att den inte kunde sitta mer än 10sek innan ;)

En sak ni kan göra är att se till att hunden är lugn redan innan någon kommer innanför dörren. Ni kan ta hjälp av vänner och låta dem plinga på, och sedan så öppnar du inte dörren förrän hunden är lugn. Och då menar jag lugn på riktigt, inte bara att hon sitter ner och är allmänt på helspänn, utan att den t.ex ligger på en plats ni har valt och att den är avslappnad.

Avledning är ju annars ofta effektivt, ge den något annat att göra istället för att hoppa på folk, något som är likvärdigt roligt. Kanske åker ett ben fram just när det kommer folk, kanske är det dags för att träna lite trix, favoritleksaken etc.

... och så slutligen, be folk att sätta sig ner när de skall hälsa på henne.

Lycka till med er söta hund :)

Mathias&Rebecca

Aw, vilken tuffing!! :) Ha en underbar kväll! :)

amanda

åh vad söt :)

Susanne

Har samma problem...fin blogg!

Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Platsa henne bara när det kommer nån, och att hon inte får gå förrän ni säger, eller att den som ska hälsa kommer fram till hunden, funkar för oss.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback